Če si zdaj predstavljate majhnega fanta, ki nosi škatlo s svojimi igračami ali z mini vrtalnikom v steno vrta majhne luknje za novo polico, potem si predstavljate narobe. Se pa v tej izjavi skrivata dve resnici.

1. Oskar ima res svojo škatlo z igračami. Seveda jo je želel tudi sam nositi, ampak glede na to, da sem jo še jaz težko premaknil, se mi ni bilo treba bati, da se bo otrok poškodoval s svojimi igračami.

“Poškodoval” pa se je naš novi dom, saj si je Oskar že označil svoje ozemlje in raztresel svoje igrače po vseh prostorih v stanovanju.

2. Vrta mini luknje. Tukaj je sicer majhna neresnica, saj jih ne vrta, ampak jih dela tako, da v steno meče različne, že zgoraj omenjene igrače pa čevlje in ostale predmete. To seveda dela takrat, ko ga z Nino pustiva izpod nadzora in se malček odloči, da bo po svoje pomagal pri selitvi.

Ko smo ravno pri pomoči. Oskar mi pomaga tudi tako, da krepi moje telo. Ko s težavo nosim kakšno škatlo, se Oskar vedno znajde pred mano in s tem testira, ali lahko škatlo držim dovolj dolgo v zraku, preden se on vsaj delno umakne. Za enkrat lahko povem, da je otrok še cel in da ga ni pomendrala še nobena škatla.

Gradbena mehanizacija. Oskar vestno pomaga tudi s svojim gradbenim podjetjem. Vsak dan namreč iz starega v novo stanovanje pripelje nove tovornjake, bagre, traktorje in plišaste delavce. Po koncu “delavnika” nekatere stroje odnese in drug dan spet prinese.

Pomoč pri preverjanju kakovosti parketa. Tudi tukaj se je sin izkazal, saj je nase že uspešno prevrnil kuhinjski stol. Pri tem sva oba ugotovila, da bi bilo fino, če bi bile na stol nameščene zaščite, kajti med padcem stola se na novo zbrušenem parketu trenutno pozna precej globoka luknja.

Me veseli, da je Oskar že “krstil” novo stanovanje, da ne bodo vseh zaslug pobrali mački.