Omenil sem že nosečniško slabost, ki se lahko pojavi tudi očetom. So pa še ostali simptomi zaradi katerih lahko tudi bodoči oče misli, da bo mama.

Poglejmo 6 najpogostejših simptomov. Če imate vsaj štiri od njih, ste morda res mama.

Ker je to nestrokovni blog, bom uporabljal večinoma domače izraze, brez odvečnega zapletanja, že tako je trenutni status dovolj kompleksen.

  1. Nosečniška nervoznost. Se ponoči zbujate, imate nestalen srčni utrip in čutite vročico, čeprav je zunaj zima? Vzrok za vse to je lahko karkoli, a če boste postali očka, je to lahko povezano tudi s tem. Ženi le povejte kaj čutite, morda si delita simptome in se bosta s tem še bolj povezala. A brez skrbi, voda vam ne bo odtekla.
  2. Slabost. O njej sem že napisal celo objavo, zato na tem mestu samo nasvet, kako jo premagati. Bodite bolj aktivni, tako boste pozabili na nosečniško slabost, saj boste preveč utrujeni od telesne aktivnosti. Včasih pomaga tudi, če spijete manj alkohola.
  3. Menjavanje razpoloženja. Idealno je, da se vam razploloženje menja ravno nasprotno, kot se ženi. Če boste vi povsem razdraženi, vas zna žena, ko bo ravno takrat pravi zen, vrniti na pravo pot. Če pa bo ravno obratno, imate možnost, da zasijete in se izkažete kot mož, ki ve kako ravnati v napetih trenutkih.
  4. Sprememba seksualnega apetita. Seveda smo moški ves čas za akcijo, a če naenkrat trpite za vsemi zgoraj naštetimi sindromi, se lahko večerna akcija spremeni v sliko v mirovanju. A brez skrbi, jutri je nov dan, morda kakšen simptom izgine in boste lahko ženi pokazali, da ste alfa samec. No, vsaj samec.
  5. Pridobivanje teže. Če z ženo radi tekmujete tudi v tem, kdo je sposoben sestaviti bolj bizaren obrok in ga tudi pojesti, potem ste na pravi poti, da vas v lokalnem trgovskem centru začnejo spraševati v katerem mesecu ste. Morda tudi zaradi tega tpite za sindromom slabosti.
  6. Bolečine v križu, nogah, glavah … Tudi, če ste vi povsem fit, vas lahko ob pogledu na težo, ki jo nosi vaša žena, zagrabi v križu. Znanstveno še ni dokazano, a menda ljubeč mož rad na nek način prevzame del bolečine in tako pokaže ženi, da jo podpira.

 

Tudi sam rad potarnam, da mi je slabo, da me vse boli, v večernih urah jem čokolado in feferone, tako sočustvujem z ženo v teh tednih in mesecih. Vendar ne vem, če ona to tako razume. Rezultat bo tak, da bo žena na koncu rodila, jaz pa ne vem kako bom opravičil vse te simptome.