Pred več kot štirimi leti je nastala objava 10+ kretenizmov slovenske birokracije. Imperij vrača udarec! Nadaljevanje sage, ki spominja na bruhanje, lahko preberete v nadaljevanju.

Oskar je s 1. septembrom zamenjal vrtec. Kaj gre lahko narobe?

  1. Krivi smo, ker je imel Oskar avgusta letošnjega leta počitnice, torej je bil začasno izpisan iz vrtca. Dobro, vrnimo se na začetek.

Sredi letošnjega julija sem oddal vlogo za začasni izpis iz vrtca (v avgustu) in vlogo za stalni izpis iz vrtca.

  1. CSD. 1. olajšava za zmanjšano plačilo vrtca je veljala do konca avgusta 2020. Ker gre Oskar 01. 09. v nov vrtec in ker je bil avgusta začasno izpisan je le-ta olajšava prenehala veljati 31. 07. Za avgust 2020 naj mu torej ne bi pripadala olajšava.
  2. CSD. Prišla je nova odločba, ki ne vem, do kdaj velja, vendar ne dlje kot do 31. 8., saj bo potem prišla nova odločba, za nov vrtec. Ali morda za starega in novega?

Sploh ne vem, kaj pišem.

  1. Klicali so me iz vrtca, da za avgust nimam urejene olajšave in da bom moral plačati polno ceno (cca 400 eur), kljub temu, da je bil Oskar ta čas delno izpisan iz vrtca. Torej otroka ni bilo v vrtcu, ni se v njem hranil, spal ali delal škode, vseeno bom morda plačal avgustovsko položnico, ki bo bistveno višja, kot je bila za zadnje tri mesece, ko je dejansko bival v vrtcu.

Kako se bo zgodba končala?

Več o tem (morda) v prihodnji objavi ali pa v Slovenskih novicah, v črni kroniki. Živci so namreč močno načeti.