To se sprašujem (ja, spet se nekaj sprašujem) že od kar smo prestavili uro na zimski čas. Definitivno pa se mi zdi, da tisti, ki se je spomnil tega, doma takrat ni imel majhnih otrok.

Že preden je prišel ta dogodek, se mi je zdelo, da bo to precej vplivalo na Oskarjev spalni režim. Seveda sem imel prav. Ta ženska intuicija v meni očitno dobro deluje.

Vseeno sem upal na ugoden scenarij, čeprav je bil moj izračun sledeč:

  • Oskar bo v soboto zaspal okrog 20h,
  • vstal bo v nedeljo ob 6:30h, torej bo spal eno uro dlje kot ponavadi.

Tukaj pa se seveda zatakne. Zakaj bi otrok spal eno uro dlje kot ponavadi?! Morda, če bi ga ob 3h zbudil, naj prestavi vse ure in gre potem nazaj spat, to bi šlo. A kaj ko sem vstal jaz in prestavljal vse ure. Zadnji stavek seveda ne drži. Nihče ponoči ni premikal ur, zato bi po preprostem izračunu Oskar moral v nedeljo vstati bo 5:30.

Seveda tudi ta izračun ne drži.

Fant se je zbudil ob 5h. Torej je raje vstal še dodatne pol ure prej. Morda z namenom, da navsezgodaj prestavi vse ure?! Kdo bi vedel. Vem samo, da je prestavljanje ure in ob tem imeti majhnega otroka izredno moteče, vsaj zame in vse sosede, ki morajo zdaj Oskarjevo jutranje nerganje poslušati že ob 5h zjutraj.

2. dan. Oskar se je seveda zbudil ob 5h. Lačen in pripravljen za igro. Tudi jaz sem bil lašen, priznam, a igra me niti malo ni zanimala.

Vsa ta kalvarija mi je dala misliti in prišel sem na odlično idejo. Ko se prestavi ura imajo starši prvi naslednji delovni dan dodatni plačan dopust. Rabim samo še nekaj podpisov in popisanih papirjev in idejo lahko spravim v parlament. Če ne bo prej seveda ukinjen premik ure, o tem pa se že nekaj časa šušlja.

Kakorkoli, to zgodnje vstajanje me zopet spreminja v zombija. Ravno prav, se bom lepo zlil z okolico, ko bom v naslednjih dneh obiskoval grobove.