Ne, ni povezano s seksom. Ne, ni povezano s kakšnim virusom. Je pa povezano z besedo svoboda

Dovolj slepomišenja. Oskar je šel s teto za tri dni na morje. Prvič za toliko časa. Z Nino sva bila tri dni sama. Prvič za toliko časa po skoraj štirih letih, torej od takrat, ko je Oskar privekal na svet.

Kaj človek dela, ko ima, kar na enkrat toliko časa samo zase in za svojega partnerja? Čim manj.

Čim manj pa se seveda hitro spremeni v polno zaseden urnik.

Velik del programa je zasedalo pospravljanje, za katerega drugače ni nikoli časa. Naslov objave bi bil lahko tudi 3-dnevni pospravljali oddih. Oddih pa zato, ker sem med pospravljanjem našel polno skritih zakladov in spominov na preteklost, no pa tudi nekaj smeti.

Vseeno se je našlo dovolj časa za aktivnosti, hribolazenje, kulinarična razvajanja in ostale stvari, ki jih počnejo pari brez otrok.

Kljub temu sem kar nekaj časa preždel na kavču, kar pomeni,da se staram. Dokler sva bila z Nino še par brez otrok, mislim, da nisem toliko časa otipaval daljinskega upravljalnika.

Tri kave popite v miru. Moram sploh še kaj dodati?

Pri vsem tem »dopustu« me je navduševalo tudi vsako poročilo iz morja, ki je potrjevalo do Oskar na morju uživa in da je priden. Ob tem se od veselja zvalil na kavč, ali pa v klet odhitel pospravljat nepomembne reči.

Tako. Stanovanje pospravljeno, klet pospravljena, izlet uspel. Sem se že spraševal, kaj bi sploh počela z Nino naslednji konec tedna, če bi bila spet sama? S tem hočem reči, da ko nimaš okrog sebe otrok, svoj čas izkoristiš dvakratno.

Konec vikenda –  Oskarja sva seveda zelo pogrešala in komaj sva čakala, da pride domov in pove, kaj vse je doživel. Tri dni popolne svobode je povsem dovolj, da si odpočiješ in da se pripraviš na nove skodelice mrzle kave in pustolovščine s svojim otrokom.