Verjetno je shujševalnih metod že toliko, kot je odvečnih kilogramov. Nekatere so učinkovite, druge malo manj, tretje pa sploh ne. Pri nekaterih se je treba siliti z neužitno hrano, početi nerazumne stvari ali kako drugače kaznovati svoje telo. O metodi, ki jo bom opisal danes, ste morda že prebrali na spletu, kakorkoli zadeva preverjeno deluje!

Za to metodo potrebujete samo en »rekvizit«. Malčka. Gre za primerno utež, osebnega trenerja, dietnega svetovalca, psihoterapevta in morda še kaj.
Začnimo z utežjo. Tudi, če jih nikoli niste dvigovali, uteži namreč, z otrokom to dobite. Dokler je le-ta še dojenček, ponavadi ni takšnega problema, ko pa dete pridobi status malčka, se zadeve zakomplicirajo. Oskar ima recimo zdaj okoli 12 kg, kar je že teža, ki jo je treba dvigovati s spoštovanjem. To velja predvsem za osebe, kot sem jaz, saj hitro lahko pride do poškodbe hrbtenice ali noge, če vam malček pade nanjo. Prednost te uteži je tudi v tem, da je vedno težja, s tem pa tudi krepite svoje telo. Bonus vadba: omislite si dvojčka in trenirajte obe roki hkrati!

Skupaj z dobro telovadbo gre tudi dieta. Oskar mi jo odredi vsako jutro, med konci tedna.
Ponavadi se on igra, ko si jaz pripravljam zajtrk. Tukaj je potrebno poudariti, da lahko za zajtrk jeste karkoli, krofe, marmelado, prepečenec, kosmiče, lahko tudi vse skupaj, ni problema, dietna metoda šele sledi.
Ko se torej usedem za mizo, prihiti Oskar, se mi usede v naročje, pokaže na moj zajtrk in reče: »Oka, tudi!«. To pomeni, da prime enega od mojih kosov kruha in ga pridno poje. Če nisem dovolj hiter, mi poje še enega. Malček je torej dietni svetovalec, ki vam pove, kaj lahko pojeste in česa ne. Kar ni za vas, poje on in se tako žrtvuje za vas. Zelo pohvalno.

Psihoterapevt. Če vseeno oceni, da sem pojedel preveč, mi reče: »Oči, velik.« Kar pomeni, da sem pojedel veliko in da naj se drugič malo brzdam.
Drug primer je, ko ležim na kavču kot posušen ligenj, Oskar pa tega seveda ne tolerira. Reče mi: »Oči, loko.« Prime me za roko in odpelje pred televizijo, med njegove igrače, kjer moram sestavljati stolpe, da jih potem on lahko podira.
Naslednji primer je, ko se začne spuščati po svojem toboganu. Tudi takrat seveda ne morem biti kavč ligenj. Stati moram ob toboganu in trenirati svoje reflekse, saj se Oskar zna metati v prazno in ne kulturno spuščati po toboganu, kot naj bi to počel.

Tako, najbolj učinkovita shujševalna metoda, ki res deluje je razkrita! Če potrebujete pomoč pri vajah, pa me le kontaktirajte in skupaj bomo našli pot do vašega popolnega telesa.