Na morje, na jezero, v jezero, k sosedu? Na Hrvaško? Raje ne. Na turistične bone? Morda. Popoln vodič, kako se odločiti kam z otrokom na počitnice.


Sem eden tistih Slovencev, ki se rad drenja na hrvaški obali. Da lahko rečem kakšno s Čehi, Nemci, Poljaki in ostalimi evropskimi junaki. Da lahko preverim, kakšni so novi trendi na področju nošenja sandal, koliko vpitja prenesejo moja ušesa itn. A letos je vse drugače. Po dopustu si namreč ne želim še v 14. dnevno osamo znotraj svojega doma.

Turistični boni. Po eni strani bi jih naši vladi najraje nekam zatlačil, po drugi strani pa sem pravi Gorenjec in vse, kar dobim, izkoristim. A kam s temi boni? Našel sem že 3 primerne lokacije, a ena ne sprejema vavčerjev, drugi dve pa sta zasedeni do konca avgusta. Na počitnice si želim med poletnimi počitnicami, ne potem ko se bomo bližali objemu jeseni.

Klasičnih turističnih destinacij se bojim. Če samo pomislim na lansko leto, ko smo imeli v Bohinju bazni tabor v grmovju, me vse mine. Da bi se letos stiskal v grmovju obdan z ljudmi v maskah? Ne, hvala.

Zdaj pa k bistvu. 7 idej, kam z otrokom na počitnice.

1. Izlet v neznano

Obstajajo številne aplikacije, ki ti izberejo destinacijo in potem le-to vneseš v navigacijo in greš. Seveda je prej dobro vsaj pogledati, da te pot ne pelje na primer v Senegal.

2. Prijatelji

Živjo, kaj delate naslednje dva tedna? Nič? Počnimo to skupaj, bomo prinesli svoje brisače.

3. Tujina

Če želite preverjati, kako se v drugih državah soočajo z virusom, kar pogumno na pot.

4. Slovenija

S turističnimi boni ali brez. Še vedno obstaja veliko kotičkov, kamor se lahko zatečete.

5. Izmenjava doma

S prijatelji iz drugega konca Slovenije se dogovorite, da si boste za en teden zamenjali dom. Popolne, brezplačne počitnice.

6. Dnevni izleti

V avtu imate lahko ves čas najnujnejše stvari. Vsako jutro se v usedete in odpeljete tja, kamor vas vodi srce … ali žena.

7. Doma je najlepše

Z majhnim otrokom? Ne, hvala. Grem pa raje v Bohinj, v grmovje. Nenazadnje so tudi tam Čehi.