Moj sin danes praznuje drugi rojstni dan. Kako sem ponosen! Med drugim tudi na to, da mi v vsem tem času še ni padel na tla! A to se lahko kaj hitro spremeni.

Kaj to pomeni? Nimam nikakršnega plana, da bi svojega otroka metal po tleh, a trenutno je v drugem letu svoje starosti, kar vi, starši gotovo veste, kaj pomeni. Menda je to obdobje, ko otrok najbolj poskuša uveljaviti svojo voljo.

To se je še kako izkazalo pretekli vikend, ko je Oskar želel, da ga nosim okoli Bleda. Vse se je začelo že v avtu, na poti na Bled. Ko smo prispeli na parkirišče in se je fant zbudil iz krepčilnega spanca, se je začel dreti, naj ga nosim. Glede na to, da je bil naspan, nahranjen, previt in da je bil videti zdrav, se mi to dejanje ni zdelo potrebno.

Nisem popustil, zato so vsi obiskovalci Bleda, vključno z racami, ugotovili, da smo tudi mi prišli na Bled.

Nimamo kaj, Oskar je spoznal, da lahko postane kralj sveta, zato se z Nino trudiva, da mu poveva, kje so meje. To je včasih naporno, saj uro in pol dretja ne koristi nikomur. Vsaj na Googlu še nisem zasledil članka »10 pozitivnih lastnosti nekontroliranega dretja«.

Da se vrnem k metanju otroka na tla. Ko ob kakšni drugi priložnosti primem Oskarja v naročje, se ta začne zvijati kot riba na suhem in takrat se močno trudim, da ne pride do zloglasnega padca. Seveda do tega zvijanja pride, ker takoj ne vstanem od mize, kjer hranim svoje telo. Otrok raje vidi, da sem lačen, kot da se nihče ne igra z njim.

Dokaj hitro je sicer ugotovil, da zvijajoča riba ne deluje, zato se je domislil tehnike »Lačen kot volk«. To pomeni, da se usede k meni v naročje in reče: »Oči, Oka tudi jedu.« Seveda mu z veseljem odstopim kos svojega kruha in Oskar ga poje, kot da ni jedel že leta in potem reče: »Oči pojedu, pidi igat.« Skratka, pomaga mi, da je krožnik čim hitreje prazen, da imam čas za igro.

Vsi ti pripetljaji in nevščečnosti, ki sem jih opisal v tej in predhodnjih objavah pa niso nič v primerjavi s tem, kakšno veselje mi prinaša ta otrok, že od takrat ko sem izvedel, da prihaja na svet.

Že zdaj se veselim vseh prihajajočih trenutkov, ne glede na to kakšni bodo. To je življenje. Vse najboljše, dragi sin!

Praznovanje drugega rojstnega dne