Občutek je bil res tak, čeprav smo bili na morju samo 3 dni. Ne, da bi bilo tako naporno, (ok je bilo), ampak v treh dneh na morju z malčkom se lahko zgodi veliko. Kako se je vse skupaj začelo? Že res, da smo celo poletje vedeli, da letos ne gremo na morje, a se je vseeno odprla možnost, da za nekaj dni skočimo na morje. In smo seveda šli. Ker sva imela z Nino ves čas v mislih, da odhajamo samo za tri dni, sva spakirala samo za en teden stvari.

Ker smo šli med tednom, sem pričakoval, da vožnja ne bo trajala dlje kot 2 uri. Veste koliko otroških pesmi lahko zapojete v tem času? 152. To ne pomeni toliko različnih, ampak najbolj priljubljeno pesem tistega dne – Barčica po morju plava, smo zapeli 57-krat, sledila je Naša četica koraka 38-krat in na tretjem mestu Maček Muri 21-krat. Ostale pesmi so se znašle med temi tremi, tako da se nihče ni mogel pritoževati, da pojemo eno in isto.

Ko smo pripeli na morje, oprostite, pripeljali na morje, smo želeli čim prej v vodo, kakopak. A ker je bil z nami tudi malček, mora plaža ustrezati nekaterim standardom. Senca, mirna voda, sladoledar, bližina parkirišča, pesek za v kanglico in tako naprej.

Ne vem kako, ampak blizu Umaga smo našli želeno plažo. Bonus: parkirišče je bilo zastonj. Dodaten bonus: plaža ni bilo prezasedena z drugimi turisti.

Oskar je tako občutil svoje prvo, zgodovinsko kopanje v morju. Zgodovinsko je bilo tudi to, da sem jaz v vodi preživel več kot 15 minut. Precej zgodovinski dan bi lahko rekli.

Dan se je kmalu bližal koncu zato smo se odpravili proti svojemu apartmaju, vmes pa smo še zapeli pesem ali dve.

Kaj je bilo moje največje spoznanje 1 dne na morju? Zvečer ne smem spiti več kot tri piva, ker bo Oskar ob 6h vstal in zabava se bo nadaljevala.

In res je bilo tako. Oskar je sicer spal do 6:07, ampak zbudil se je prepoln energije. Bil je povsod. Še preden sem ugotovil, v kateri omari je kava, je bil fant že na terasi, pa nazaj v kopalnici, nekje je našel še mačje brikete, potem je bil kar na enkrat pri zunanjem tušu, nekje je nekaj prevrnil, jaz pa sem še vedno iskal kavo.

Ne vem kako, ampak eno uro kasneje (predvidevam) smo vsi pripravljeni sedeli v avtu z namenom, da najdemo novo plažo za kopanje. Cilj je bila Pineta. 15 do 20 pesmi in smo bili tam.

Še 15 minut tavanja po plaži in smo našli svoj kotiček v senci. Problem pa je bil, da je bilo morje na soncu (čudno kajne?). To je pomenilo, da se moramo vsi namazati s kremo za sončenje, ob tem pa je potrebno otroka obdržati v svoji bližini. Ta manever bi lahko dobil tudi svojo objavo. Uspelo nam je! Oskar v svojem plavalnem obroču v morju in midva z Nino nekje okoli njega. Plavalni dogodek nam je uspelo izvesti kar dvakrat.

Plavalne trenutke je zmotil močan veter, ki nas je pregnal na kopno. Med tem časom je seveda veliko naših stvari odneslo na razne strani plaže. Vsa ta akcija nas je zlakotila zato smo se lotili projekta Zapusti plažo. Med pakiranjem iz plaže, se mi je zdelo, da imamo precej več stvari kot smo jih prinesli na plažo. Vse to sva z Nino pretovorila do restavracije, med potjo pa je Oskar seveda kričal, da hoče nazaj v vodo.

Na koncu smo se vseeno uspeli najesti s klasično nekvalitetno hrano, ki jo lahko pričakujemo na hrvaški obali. Oskar je medtem še padel čez grmovje v steno, a se je izšlo brez večjih posledic.

Tudi drug dan se je bližal h koncu, zato je bil čas za Oskarjev počitek in moje pivo.

Tretji dan se je začel tako kot drugi in tudi potekal je nekako tako, le da smo se šli za zaključek kopat na slovensko obalo. Največ denarja smo zapravili prav pri nas. Pa ne zato, ker tako radi trošimo doma, ampak ker je bilo tukaj vse dražje.

Za zaključek morske dogodivščine je šel del sončne kreme Oskarju v oči, zato je le s težavo gledal in tudi plavanje mu ni več prijalo.

To je bila iztočnica, da zaključimo našo prvo morsko popotovanje. Izbrali smo venček pesmi in se podali proti domu.