Kretenizmi in nov vrtec

Kretenizmi so vezani na prejšnjo objavo, ko me je čakalo 400 € za plačilo vrtca, za mesec, ko otrok sploh ni bil v vrtcu.


Najprej vam svetujem, da si preberete 10+ kretenizmov slovenske birokracije – nadaljevanje, potem pa tole – epilog.

Epilog. Za mesec, ko Oskar ni bil niti en dan v vrtcu bom moral plačati 50€ . Vseeno bolje kot 400, a vseeno vsaj 40 € preveč. A pot do 50 € je bila precej dolga.

Najprej pritožba na CSD. Minilo je kar nekaj dni, da sem dobil odločbo na 4 straneh, v kateri sprejemajo mojo pritožbo (če se je kdo znašel v podobni situaciji in potrebuje kvazi odvetnika, naj me kar kontaktira).

Potem pa posredovanje dokumentacije v računovodstvo požiralnika denarja, mislim v vrtec.

Skratka od vrtca sem dobil položnico za 50 €. Imelo me je že, da bi jih vprašal, zakaj je tako, a me je Nina potegnila za povodec, in rekla, naj zadevo pustim in naj raje peljem Oskarja na lepše.

Ko smo ravno na lepšem. Oskar je začel hoditi v nov vrtec. In še vedno hodi! Za enkrat vse poteka brez problemov in upam, da vas naslov “Kretenizmi in nov vrtec” ni zavedel, kajti o novem vrtcu lahko govorim le o pozitivnem tonu. Da ne boste mislili, da sem namrgoden očka, ki tarna nad vsem, kar mu pride na pot.

Za zdaj še ne vem, s kom se Oskar najraje igra. Verjamem, da ima veliko izbire, saj je v skupini 24 otrok, do zdaj je bil vajen družbe 13 sovrstnikov. Kako se počuti v tej druščini še ne vem, ker bolj malo pove, le to, da je jedel lubenico in da so delali pajkovo mrežo.

Pravzaprav vem zelo malo in počasi dobivam namrgoden obraz. A pomirja me dejstvo, da me še niso klicali iz vrtca, da Oskar zganja kakšne nevšečnosti. Čeprav sploh ne vem, ali imajo mojo številko?

2 razmišljanji o “Kretenizmi in nov vrtec

Komentiraj

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s