Šele danes sem se zavedal, da bo Oskar kmalu zamenjal svoje prijatelje. Kaj to pomeni? Bom s tem uničil njegovo socialno udejstvovanje, ali je to priložnost za nova spoznanja?

Seveda, tako kot vsak teden, sem tudi tokrat poln novih vprašanj.

Oskar bo konec meseca zapustil vrtec, ki ga je obiskoval skoraj tri leta. Zamenjal ga bo za vrtec v občini, kjer živimo. Avgusta bo imel še počitnice, potem pa novim poznanstvom naproti.

O tem je bil že obveščen.

Ko gremo včasih mimo njegovega novega vrtca, mi pove, da bo kmalu začel hoditi v to stavbo. Občutek imam, da misli, da bodo šli z njim vsi njegovi zdajšnji sošolci. Čeprav mu z Nino večkrat poveva, da bodo oni ostali, kjer so, in da bo v novem vrtcu spoznal nove.

Kaj po vsi spomini na zdajšnji vrtec? Kako se je prvič dotaknil sovrstnice, kako ga je prvič kdo udaril, kako je prvič spoznal kakšno hrano, ki jo doma ne jemo itn. Pa vse vzgojiteljice v ustanovi, ki jih pozna po imenu (čeprav jih ni malo). Vse to bo zdaj postalo preteklost in spomin, ki bo ostal v tem blogu in verjetno v njegovi glavi.

Sploh ne vem, kaj sem želel povedati, morda to, da se začenja novo obdobje! Poglejmo, kakšen je načrt:

  • Konec avgusta gremo na spoznavni dan v nov vrtec. Oskar, Nina in jaz.
  • Prvi teden v novem vrtcu. Če bo potekal tako, kot je potekala njegova prva noč v njegovi novi sobi, potem me nič ne skrbi. Saj je deloval tako, kot da je to njegova soba že celo življenje.
  • Do konca prvega meseca bo po imenih poznal že vse svoje nove prijatelje in na moje vprašanje bo odgovoril, tako kot zdaj vsako jutro:
        • jaz: “Oskar, se veseliš vrtca?”
        • Oskar: “ja!”

A preden se bo zgodilo vse to, me še nekaj skrbi. Če ste brali mojo objavo 10+ kretenizmov slovenske birokracije, potem veste, o čem govorim. Za enkrat še ne vem, ali sem otroka pravilno vpisal (da nisem morda sebe), ali sem ga vpisal za pravo šolsko leto, ali sem izpolnil in oddal vse obrazce? No, precej kmalu bo vse jasno.