Misija: nakup otroškega kolesa

Misija. Se mi zdi, da je pri nas vse misija. Misija gremo v vrtec, misija gremo na stranišče, misija oči bi rad v miru popil kavo. Manjka samo še Tom Cruise s svojo misijo nemogoče.

Misija nakup otroškega kolesa. Oskarju sem od jeseni pa do konca januarja 75x omenil, da bomo šli pogledat kolo zanj. Poskušal sem na različne načine, da bi v njem vzbudil strast do teh prevoznih sredstev. Ni mi uspelo.

Vsake toliko časa se je sam usedel na kakšno kolo. Kar lahko vidite na zgornji sliki. Ok, sicer to ni kolo, a je precej blizu.

Pred dvema tednoma pa sva kar zakorakala v eno izmed trgovin s športno opremo in se suvereno podala na oddelek s kolesi. Oskar je bil navdušen! Kljub temu da kolo ni bilo njegove najljubše barve – modre, je vseeno splezal nanj in se začel voziti po trgovini. S pomožnimi koleščki, da ne bo pomote.

“Drvela” sva med policami, se zaletavala v druge artikle in ljudi, skratka noro sva se zabavala.

Ko potrebuješ prodajalca, ga seveda ni od nikoder, Oskar pa je že poudarjal, da tole kolo pa morava kupiti. V meni se je seveda takoj oglasila gorenjska duša, ki je preprečila nakup novega, precenjenega kolesa. Še dobro da ni bilo prodajalca v bližini.

Oskarja sem komaj izvlekel iz trgovine, kar me je navdajalo z upanjem, da bo nakup rabljenega kolesa mala malica. Seveda sem se motil.

Na spletu mi je uspelo najti oglas za primerno kolo. Vendar mi ga prodajalec ni želel prodati. Ni mi želel povedati, kam lahko pridem po kolo. Enako se mi je zgodilo tudi z drugim prodajalcem. Mogoče je to kakšen nov trend?

V tretje gre rado. Z Oskarjem prideva na dogovorjen naslov in takrat se misija nakup otroškega kolesa pravzaprav šele začne.

Oskar je rekel, da tega kolesa ne bo imel, zato je šel pod bližnje drevo in rekel, da tega kolesa noče. Seveda me je s tem spravil v neprijeten položaj in ob obilici besed in joka je potem iz hiše prišla vsa družina. Lastnik hiše je Oskarju ponudil možnost, da si ogleda njegov traktor, če najprej preskusi kolo. Na navaden dan bi za takšno nagrado naredil karkoli, na ta dan seveda ne.

10 minut kasneje.

Oskar se je za 1,43 sekunde usedel na kolo, da sem lahko v 1,27 sekunde ocenil, da bo kolo morebiti primerno zanj.

Kupila sva kolo, pogledala traktor in odpujsala domov.

Enkrat sva se že peljala z njegovim novim, rabljenim kolesom. Misija učenja vožnje s kolesom se lahko začne!

Komentiraj

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s