Poleg klasičnih izjav: “uh, kako je že zrasel!“, “a že tri leta bo star?“, “a si se ti zredil v trebuh?” in podobnih od tretjega rojstnega dneva pričakujem še nekaj.

Prva razlika je v tem, da sem za Oskarjev drugi rojstni dan jaz izbiral darilo zanj, torej takšno, ki je bilo všeč meni. Na vse možne načine sem Nino želel prepričati, da je fant že dovolj star za avto na daljinsko upravljanje. Očitno nisem uporabil vseh možnih načinov, ker otrok na koncu ni dobil avtomobila na daljinsko upravljanje.

Kakorkoli, letos mi je Oskar rekel, da bi imel moder tovornjak, traktor, kombajn itn. Karkoli, samo da je modro. Tudi gasilski avto mora biti moder. Zdaj sprašujem po gasilskih postajah po svetu, ali imajo kakšen moder tovornjak, da ga podarim svojemu sinu. Najraje v merilu 1:24.

Torta. Lansko leto smo izbrali tako, ki je zadovoljila čim več okusov. Sadno in čokoladno z raznimi figuricami, ki so se jih otroci potem z veseljem dotikali. Letos bo torta modra, verjetno okrašena s smrkci, ker so pač modri. Čeprav bi Oskar raje videl modro žirafo. In verjetno se jo bo lahko dotikal samo on, ker je pač njegova torta in njegov rojstni dan.

Oskar tudi že zelo rad ukazuje. Občutek imam, da bo on določil, kdo bo pil sok in kdo pivo. Ko smo ravno pri pivu. Lansko leto so bili na njegovi zabavi večinoma odrasli. Nekateri od teh odraslih so v obdobju enega leta naredili nekaj otrok, tako da bo letos razmerje že nekoliko poravnano. Kar pomeni več otroških rekvizitov in manj rebrc na žaru za odrasle.

Na lanski zabavi smo imeli tudi otroški bazen. V njem so se igrali predvsem večji otroci, pravzaprav je bilo prostora za največ dva otroka, saj je so ostali del bazena zasedale ladjice, kanglice in 150 pisanih žogic. Tudi letos bo glede tega verjetno vse enako, z edino razliko, da bo v, ob, na in okoli bazena skakal tudi gol triletnik in kričal: “modro žirafo iz torte bom dal v bazen, haha!”.