Tavajoči nespečnež

Še vedno je aktualna tema nespečnost, ki pride v paketu z dojenčkom. Priznam, da se jo še nisem navadil in da me v različnih situacijah napada vsak dan. Poglejmo, kako se to kaže pri vsakodnevnih opravilih.

Situacija #1
V trgovini se ustavim na oddelku sadja, kjer naj bi nakupil jabolka, kar piše tudi na seznamu stvari, ki jih moram nakupiti. Na tekočem traku pred blagajno na koncu pristanejo banane.

Situacija #2
Zmeda nastane tudi pri poimenovanju oseb in živali. Poleg glavne zvezde, Oskarja sta pri nas doma še mačka Jojo in Pegy. Večkrat se mi zgodi, da Jojota pokličem Oskar, Oskarja Pegy, Pegy je včasih Nina. Pri Oskarju ni problema, on za enkrat še nič ne razume. Težava nastane, ko gledam Jojota in mu govorim: ”Oskar pridi k meni”, njemu pa ni nič jasno in me gleda še bolj bedasto kot po navadi.

Situacija #3
Za zajtrk si včasih avtomatično začnem pripravljati otroško mlečno formulo.

Situacija #4
Z Oskarjem prideva v trgovino in tam fant seveda vklopi sistem, ki sem ga opisal že v objavi Enomesečni očka. Ravno ko sva vstopila v trgovino, se je namreč začel na ves glas dreti. Seveda je bila trgovina polna drugih, jokajočih dojenčkov in otrok, ki so porivali svoje male nakupovalne vozičke. Počutil sem se kot v mori, kjer te napadajo jokajoči dojenčki. Na koncu ni bil poškodovan noben otrok in tudi domov sem pripeljal tapravega.

Situacija #5
Da lahko Nina v miru poje zajtrk, tačas Oskarja čuvam jaz. To naredim tako, da ga dam k sebi v posteljo. Jaz dremljem on pa opleta sem in tja. Včasih me tolče po nosu kot gospodar pastirja, se je pa tudi že zgodilo, da sem odprl oči in je cuzal moj nos.

Situacija #6
V službi si od 8h do 9h mrmram stihe iz Čebelice Maje.

Komentiraj

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s